Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Mäsité
  4. Božský tekvicový prívarok s pečenou krkovičkou

Božský tekvicový prívarok s pečenou krkovičkou


Kuchynský robot Ronic vám pomôže pri rovnomernom nastrúhaní tekvice, pri nakrájaní cesnaku či kôpru. Vďaka našim vysokokvalitným nádobám budete mať prívarok hotový za 15 minút.
K prívarku sme si zvolili pečenú krkovičku, aby sme vyhoveli aj väčším jedákom. Krkovičku sme piekli na masle, ku ktorému sme pridali aj olej, čím zabránime spáleniu, či prepečeniu masla. Krásne upečená krkovička je hotová max. do 30 minút.
Budete potrebovať k prívarku:
1 a ½ - 2 kg tekvice
2 strúčiky cesnaku
2 PL oleja
250 g kyslej smotany
1 PL múky ( my sme použili bezlepkovú)
Soľ, čierne mleté korenie ( podľa chuti)
Kôpor ( čerstvý alebo sušený)
250 g mascarpone

Budete potrebovať ku krkovičke:
4 veľké plátky krkovičky
3 PL masla
2 PL oleja
Soľ, mleté čierne korenie
5-6 strúčikov cesnaku so šupkou
Čerstvé bylinky ( rozmarín, šalvia)
1 dcl suché biele víno

POSTUP:
Najskôr si v kuchynskom robote Ronic nasekáme cesnak pod prívarok a zľahka ho opečieme na 2 PL oleja v našom hrnci. Potom si v Ronicu pomocou hrubého strúhadla nastrúhame ošúpanú a pozdĺž nakrájanú tekvicu, ktorú potom pridáme k cesnaku. S cesnakom to nepreháňajme, aby sme neprekryli jemnú chuť tekvice. Tekvicu varíme pod pokrievkou cca. 10 minúť, až kým nepustí šťavu. Potom ju opatrne zahustíme 1 PL múky vymiešanou v kyslej smotane. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou kôrou, šťavou z ½ citróna a na jemno nasekaným kôprom. Povaríme už len 5 minút a odstavíme. Po miernom vychladnutí opatrne primiešame mascarpone.
Prívarok je taký skvelý, že vám bude chutiť dokonca aj studený.
Na hranatom kastróly dáme roztopiť 2 PL masla a 2 PL oleja, na ktorý poukladáme osušenú a z oboch strán osolenú a okorenenú krkovičku. Na vrch ktorej pridáme neošúpané strúčiky cesnaku, čerstvý rozmarín a šalviu. Krkovičku pečieme pod pokrievkou po 5 minút z oboch strán. Potom ju podlejeme 1 dcl suchého bieleho vína a ďalej pečieme pod pokrievkou 15 minút. Pred upečením ešte pridáme 1 PL masla a dopečieme posledných pár minút.

Dobrú chuť!

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk