- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Chutná domáca čalamáda
Zabudnite na ručné krájanie zeleniny. S kuchynským robotomMagimix to zvládnete za pár sekúnd!
Budeme k nej potrebovať nasledovné suroviny:
1 kg hlávkovej kapusty
0,5 kg červenej a zelenej papriky
600 g karfiolu
300 g fialovej cibule
200 g mrkvy
A k nálevu budeme potrebovať:
150ml octu
5 ks bobkového listu
1PL celého čierneho korenia
35 g soli
200g krištáľového cukru
1 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
Na prípravu použijeme strednú misu, redukciu a 2 mm plátkovač . Postupne si nastrúhame všetky druhy zeleniny okrem karfiolu. Nemusíte motor zapínať či vypínať, veľká tlačka vám v tom pomôže. Karfiol nekrájame, iba ho rozoberieme na drobnejšie kúsky a pripravíme si nálev zmiešaním ingrediencií. Nalejeme ho na zeleninu a vo väčšej nádobe dobre premiešame a necháme odstáť cez noc. Nakoľko sme nepoužili žiadnu chémiu na predĺženie trvácnosti, odporúčame čalamádu uchovať vo vákuu.
Určite vyskúšajte!!!