- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Chutný slaný koláč bez múky
Tento recept vrelo odporúčame aj celiatikom. Namiesto múky použijete nastrúhaný karfiol. Rýchly-chutný-zdravý recept!
Potrebujeme :
1 karfiol
4vajíčka
3 malé strúčiky cesnaku
1 ČL Soli, bazalka,
Šunkové plátky
4 menšie šampióny
1 menšia cibuľa
mozarella
Chili, oregano, mleté čierne korenie
Čerstvá petržlenová vňať
Olej
Postup:
Karfiol si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle kuchynského robota Magimix, nastrúhame si k nemu aj cesnak a pridáme 1ČL soli a sušenej alebo čerstvej bazalky. Necháme 8-10 minút podusiť pod pokrievkou vo zvýšenej diamantovej panvici na miernom ohni s uzatvoreným ventilom. Potom zmes necháme vychladnúť.
Potom si v Magimixe vyšľaháme 4 vaječné bielka na tuhý sneh. Počas šľahania pridáme štipku soli. Po vyšľahaní primiešame aj žĺtka a celé pridáme k vychladnutému karfiolu a necháme celú zmes v panvici, ktorú vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 220°C s teplovzdušným prúdením asi 10 minút. Potom upečený korpus vyberieme z rúry, samozrejme opatrne, aby sme sa nepopálili a vrch koláča jemne polejeme olejom, posypeme sušeným chilli, mletým čiernym korením a oregánom, poukladáme naň nadrobno naplátkovanú cibuľu, potom šampióny, plátky šunky a na koniec nakrájanú mozarellu a vložíme späť do rúry na zapečenie ešte ďalších 8-10 minút, kým sa syr neroztečie. Po upečení koláč podávame teplý, posypaný nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a poliaty repkovým olejom.
Je to skvelý recept na ľahkú večeru, preto ho odporúčame podávať s jemne vychladeným Rosé.
Dobrú chuť !