Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Múčniky
  4. Citrónovo-tvarohová torta s medovkou

Citrónovo-tvarohová torta s medovkou

citronovo_tvarohova_torta_s_medovkou

Cítite sa slabí a vyčerpaní?
Účinky medovky lekárskej Vás nielen upokoja ale aj posilnia. 
Použitie medovky je rozmanité, totiž obsahuje silné látky, ktoré prečisťujú organizmus od škodlivín, pomáha hojiť kožné poranenia a tlmí migrény.
Medovka lekárska má povesť účinnej bylinky pre podporu dobrého zdravia. Tejto bylinke sa pripisuje výrazný vplyv na energiu a dlhovekosť a vedecké poznatky to všetko iba potvrdzujú.

Tak využime tieto pozitíva rastlinky, ktorá sa dá veľmi jednoducho dopestovať aj na balkónoch a doprajme si jej čo najviac. 

Teraz Vám prinášame osviežujúcu sladkosť v týchto horúčavách.

 

 

Potrebujeme:

8 dkg masla

12-13 dkg piškót ( môžu byť aj bezlepkové)

1 balík pudingu citrónovej chuti

25 dkg tvarohu

Šťava z jedného citróna alebo limetky

10 dkg cukru

1 vanilkový cukor

2-3 vetvičky medovky

4 dl smotany na šľahanie

2 limetky

2 čl želatiny

 

Postup:

Do kuchynského robota Magimix si nasypeme piškóty a pomocou noža ich rozdrvíme. Pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a vytvoríme z nich cesto, ktoré potom vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto pekne vyhladíme rukami a vložíme do chladničky.

Pudingový prášok vymiešame v 2,5 dl studenej vody, privedieme do varu a ustavičným miešaním necháme vychladnúť.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a so šťavou z jedného citróna. Potom ho opatrne primiešavame do pudingu.

Želatinu rozpustíme v 1 dcl vriacej vody a po vychladnutí ju tiež pridáme do krému.

Listy medovky nakrájame na tenké plátky.

Zo 4 dcl smotany vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix pomocou šľahacej metly a redikcie hustú penu. Odložíme ¼ a do ¾ peny vmiešame nakrájanú medovku a penu tiež vmiešame do krému.

Hotovú zmes natrieme na vychladenú a stuhnutú piškótu a vložíme späť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Odloženú šľahačku ako aj limetky a listy medovky použijeme na zdobenie torty. ( Ja som mala po ruke kiwi, tak som ho použila.)

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk