Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Vegetariánske
  4. Cuketovo hríbová omáčka s bylinkami

Cuketovo hríbová omáčka s bylinkami

Mne táto omáčka najviac chutí s cestovinami Fusilli, ktoré si uvaríme počas prípravy omáčky. Je to chutný osviežujúci letný obed hotový za 20 minút!

Potrebujeme:
1 balík cestovín Fusilli
1 väčšia cuketa
200 g šampiónov
200 g hlivy ustricovej
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
1 smotana na šľahanie
2 čl soli, ½ čl mletého čierneho korenia
Čerstvé bylinky ( petržlenová vňať, bazalka, oregano, tymián)
Šťava z ½ citróna

Postup:
Najskôr si na kuchynskom robote Magimix nastrúhame cuketu a nakrájame cibuľu, cesnak a hríby. Na horúcom kastróle pokvapkanom olejom opražíme hríby. Počas smaženia ich aj osoľme, aby čím skôr vypustili šťavu, ktorá sa musí odpariť. Ak sú hríby opražené do zlatista, vyberieme ich na tanier a na kastról opäť dáme trocha oleja, na ktorom teraz opražíme cibuľu a cesnak. Tu použime aj pokrievku, aby to bolo rýchlejšie. Potom na cibuľu nasypme nastrúhanú cuketu ( ak by bola cuketa zrelšia, tak ju najskôr radšej ošúpme a až potom strúhajme). Opäť pridajme 1 čl soli, mleté čierne korenie a nasekané zelené bylinky okrem petržlenu ( ak nemáme, môžu byť aj sušené). Necháme aj cuketu smažiť pod pokrievkou, aby sa dobre spiekla. Potom pokrievku odoberieme a vrátime späť hríby. Pridáme opatrne smotanu, necháme zovrieť a dochutíme citrónovou šťavou a odstavíme.
Dobrú chuť!

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk