- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
0915394861
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
Fazuľovo – zelerová nárierka
Suroviny:
- 300 g hnedej alebo bielej fazule
- ¼ šálky stonkového zeleru
- 1 malá červená cibuľa
- 2 PL bieleho jogurtu
- 2 PL paradajkového pretlaku
- Olej. soľ, čerstvo mleté korenie, oregano
Postup:
Namočenú fazuľu scedíme a v čistej osolenej vode uvaríme domäkka. Cibuľu nasekáme na drobno, speníme na oleji, pridáme nasekaný stonký zeler a krátko opražíme.Vychladnutú fazuľu i zeler do hladka rozmixujeme v robote. Vložíme do misky pridáme paradajkový pretlak biely jogurt soľ, korenie a oregano. Zmes musí byť hustá a preto jogurt i pretlak pridávame postupne. Všetko dobre premiešame, necháme odstáť, aby sa chute prepojili. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pertžlenovou vňaťou, alebo mladou cibuľkou. Podávame na opečenej hrianke. Dobrú chuť!!
Štítky