- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Jahodové potešenie
Jahôd nikdy nie je dosť! Táto lahôdka je veľmi chutná a pritom neskutočne jednoduchá, bez pečenia.
Samozrejme namiesto jahôd môžete použiť akékoľvek sezónne drobné ovocie ( maliny, čučoriedky, ríbezle a pod.)
Potrebujete:
500 g jahôd ( alebo iného ovocia)
1 mascarpone
50 g bielej čokolády
1 šľahačka ( buď v prášku alebo smotana na šľahanie)
2 PL práškového cukru
Piškóty
Postup:
Nad vodným kúpeľom necháme roztopiť bielu čokoládu. Kým nám chladne, zatiaľ si vymiešame šľahačku, ktorú postupne primiešame k mascarpone a nakoniec do tohto krému pridáme aj vychladnutú čokoládu. Polovicu ovocia roztlačíme vidličkou a pridáme k nemu práškový cukor. Vypláchneme stredne veľkú sklenú misu, do ktorej poukladáme na spodok piškóty, na ktoré nalejeme polovicu roztlačeného ovocia, na ktoré nanesieme polovicu krému. A takto ešte raz zopakujeme všetky vrstvy. Nakoniec druhú polovicu ovocia, ktoré sme neroztlačili, použijeme na vrch, resp. výzdobu. Vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.