- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Krkovička na kyslej kapuste
Suroviny:
1 kg krkovičky
1 kg kyslej kapusty
30 dkg údenej slaniny
3-4 ks bobkového listu
1 veľká cibuľa
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Nakrájam slaninu na plátky, ktoré po okraji narežem a upečiem.
Krkovičku nakrájam na 1 cm hrubé plátky, osolím a okorením a sprudka opečiem z oboch strán na masti vypečenej zo slaniny. Potom mäso uložím bokom.
Nakoniec v masti upečiem zľahka na plátky nakrájanú cibuľu, na ktorú potom uložím kapustu, ktorú okorením bobkovým listom. Ak sa mi kapusta trocha sparila, uložím na ňu plátky mäsa a na mäso plátky slaniny. Prikryjem pokrievkou a dám zapiecť do rúry. Pri 220 °C pečiem 1 hodinu.👨🍳👩🍳♨️ Po upečení odoberiem pokrievku a nechám dopiecť 5-10 minút.
Obrovskou výhodou je, že na prípravu tohto kompletného receptu vám postačí len jeden kastról.👏👏👏
Podávať môžete napr. so zemiakmi alebo aj ryžou.
Dobrú chuť!