Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Múčniky
  4. Mäkučké medovníky

Mäkučké medovníky

Náš medovník bez obáv môžu konzumovať aj celiatici, nakoľko sme použili kukuričnú a ryžovú múku. Medovníky sa môžu okamžite konzumovať, nakoľko sú mäkké. Obľúbite si ich tak, že nielen na Vianoce ich budete piecť.

Potrebujete:
250 g kukuričnej múky
150 g ryžovej múky
150 g práškového cukru
60-80 g masla
2 celé vajcia
1 bielko na potretie po upečení
100 g medu
2 ČL perníkového korenia
1 ČL sóda bikarbóny
Na zdobenie orechy, mandle, slnečnicové a tekvicové semiačka

Táto dávka vám vydá cca.50 ks medovníkov

Postup:
Najskôr si v kuchynskom robote Ronic pripravíme cesto, ktoré musíme nechať v chladničke aspoň cez noc ( najlepšie je 24 hod ).
Na miesenie použijeme pracovný nôž pri rýchlosti 1 a do misy postupne pridávame najskôr suché ingrediencie: múka, sóda bikarbóna, práškový cukor, korenie, ktoré jemne premiešame a potom k zmesi pridávame : roztopené maslo, vajíčka a med. Cesto je vtedy hotové, keď sa scelí a začne sa pekne oddeľovať od stien misy. Potom cesto vyberieme a zabalíme do igelitu a necháme 24 hodín v chladničke odpočívať.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej podložke na cca.0,5 cm hrúbku a povykrajujeme formičkami. Zdobíme orechami alebo rôznymi semiačkami.
Vykrojené medovníky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca. 15 minút. 
Akonáhle máme medovníky upečené, potrieme ich rozšľahaným bielkom.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk