- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Mexické azu
Máte málo času na varenie? Tak tento recept je pre vás ako stvorený.
Je to recept, ktorý ešte nikdy nesklamal. Je hotový za 20 minút, takže kedykoľvek sa dá pripraviť a kombinácia chutí sladkého marhuľového lekváru s čili vynikajúco ladí.
Surovina:
0,5 kg morčacích pŕs nakrájaných na tenké a dlhé pásiky
2 PL marhuľového lekváru
2 PL kečupu
1 čl soli
1 čl mletého čierneho korenia
Čili podľa chuti
1PL oleja
100 g sterilizovanej fazule
200 g sterilizovanej kukurice
½ fľaše zavareného leča
Petržlenová vňať
Postup:
Najskôr si rozohrejeme olej vo woku a vložíme doň nakrájané mäso. 5 minút ho pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom na maximálnom stupni. Potom mäso osolíme a okoreníme a pečieme ďalších 5 minút bez pokrievky, až kým za neodparí šťava. Potom pridáme lekvár a mäso pečieme až do skaramelizovania. Potom pridáme postupne všetky ostatné ingrediencie: kečup, lečo, fazuľu, kukuricu a čili. Aby sa nám chute spojili, varíme ešte pod pokrievkou 5 minút.
Azu pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujeme s hranolkami alebo ryžou.
Dobrú chuť!