- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Najjednoduchšie bezlepkové cesto
Samozrejme môžete ho pripraviť aj z klasickej múky. Ideálna pochúťka pre návštevu k vínku. Viete si ju pripraviť aj s inými plnkami. My sme si teraz zvolili bryndzu a pažítku, nakoľko je to momentálne na jar aktuálne. V tomto videu Vám chceme opäť ukázať, ako jednoducho dokážete piecť bez rúry v diamantovom riade. Ak Vás fascinuje tento štýl pečenia, tak sa prihláste na odber ďalších video receptov, ktoré Vám pravidelne pripravujeme a zverejňujeme na našom YouTube kanály. Bude nás tešiť, ak sa stanete naším fanúšikom!
K receptu budete potrebovať: 1 kelímok bánoveckej nátierky, 1 a 1/2 kelímka múky, 1/2 ČL soli, 1 bryndza, zväzok pažítky, 1 žĺtok, olej, rasca celá
Postup: V Ronicu si vymiesime cesto z nátierky, múky a soli. Trvá to cca.30-40 sekúnd na 1. rýchlosti za pomoci noža. Akonáhle sa nám cesto v kuchynskom robote Ronic scelí, je hotové a odložíme si ho do chladničky na pol hodinku. Potom si cesto vyvaľkáme a zopár krát poprekladáme. Polovicu vyvaľkaného cesta posypeme bryndzou a nakrájanou pažítkou. Druhú polovicu cesta preložíme na tú posypanú a okraje prstami popritláčame, aby plnka nevytiekla. Nakrájame a poukladáme do rozohriateho a jemne olejom vytretého diamantového kastróla. Vrch každého plneného vankúšika potrieme žĺtkom a posypeme rascou, prípadne soľou, ak sa nám ešte žiada. Pečieme ich pod pokrievkou s uzatvoreným ventilom cca. 10 minút z jednej strany a 7 minút z druhej strany. Pečieme na polovičnom plameni. Podávame ešte teplé! Ak nemáte špeciálne diamantové riady, tak pečte v rúre na 200°C cca.15 minút.
RIEŠENIA SÚ VŽDY V JEDNODUCHOSTI