- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Nakladané tekvicové zemiaky
Už máte dosť ustavične tých istých príloh? Prinášame Vám niečo nové a úžasnej chuti. V príprave Vám náramne pomôže kuchynský robot Ronic, aby ste s varením boli raz-dva hotoví.
Suroviny:
1 PL masla
1 PL pretlačeného cesnaku
1 PL múky
1 hrnček teplého mlieka
1 ČL soli
½ hrnčeka rozmixovanej surovej tekvicovej dužiny ( do konzistencie pyré)
1 hrnček nastrúhaného syra cheddar
3-4 väčšie zemiaky naplátkované na tenšie plátky
Na dochutenie: soľ, čierne mleté korenie, muškátový orech
Postup:
1. Ideálny je nepriľnavý plech, ktorý jemne potrite maslom a vyhrejte rúru na 180°C.
2. Zatiaľ si nechajte v stredne veľkom kastróly roztopiť maslo a pridajte doň v kuchynskom robote Ronic nakrájaný cesnak. Miešajte, kým nezačne rozvoniavať cca.1-2 minútky.
3. Potom pridajme múku, mlieko, koreniny a miešajte na nižšej teplote, až kým hmota nezhustne.
4. Odoberte zo sporáka a primiešajte pyré z tekvice, ktoré ste si nožmi v kuchynskom robote Ronic rozmixovali.
5. Polovicu naplátkovaných zemiakov ( tenkým plátkovačom) poukladajte do pripraveného plechu a potrime ich polovicou tekvicovej zmesi, ktorú posypte polkou nastrúhaného syra ( nastrúhaný parmezánovačom). A tento postup opakujme ešte raz.
6. V predhriatej rúre pečte do mäkka, kým sa vám neodparí voda a kým sa povrch nezapečie do zlatohneda. Ak by sa vám povrch rýchlejšie piekol, tak ho môžeme na chvíľu prikryť alobalom.
7. Pečieme cca.1 hodinu pri 180-200°C.
Ja som tento recept použila ako prílohu k pácovanej pečenej krkovičke s čerstvou čalamádou.
Určite vyskúšajte!!!!