- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Pečený zemiak s chilli con fazuľa
Suroviny: 2 porcie
- 2 ks veľký zemiak
- 2 šálky varenej hnedej fazule
- ½ šálky paradajkového pretlaku
- ½ šálky stonkový zeler
- 5 PL strúhaný syr
- 2 cibule
- Olej, maslo, čerstvý zázvor, soľ, mleté korenie, cesnak, chilli
Postup:
Na oleji orestujete cibuľu. Pridáte uvarenú fazuľu, stonkový zeler, paradajkový pretlak soľ, koreniny a krátko podusíte. Pred dovarením pridáte cesnak, čerstvý zázvor, trochu masla a chilli podľa vlastnej chuti..
Postup na zemiaky:
Zemiaky umyjete a dáte aj so šupkou spariť do parného systému tak, aby bol sparený do polomäkka.
Ešte teplé zemiaky v strede po dĺžke prekrojte pridajte na vrch maslo a dajte na 10 minút zapiecť do rúry, alebo zo všetkých strán jemne opečte na panvici. Pri servírovaní zemiak jeme stlačte, aby sa roztvoril, trochu posolte a dajte ešte plátok masla. Do otvoru pridajte horúcu zmes chilli con fazuľa a dobre posypte syrom. Dobrú chuť!!!
Dobré rady od šéfkuchárky:
Fazuľu namočte min na 10 hod. Vodu vždy zlejte, fazuľu prepláchnite a varte v čistej vode. Takto pripravená fazuľa menej nafukuje. Zemiaky môžete mať pripravené aj dopredu. Pri správnom skladovaní vydržia v chladničke min 5 dní.
Z fazule pripravíte zdravé hlavné jedlá, ale i prílohy, ako napr: pyré, omáčky, polievky, šaláty, pomazánky i koláče.