Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Vegetariánske
  4. Pečený zemiak s chilli con fazuľa

Pečený zemiak s chilli con fazuľa

Suroviny: 2 porcie

  • 2 ks veľký zemiak
  • 2 šálky varenej hnedej fazule
  • ½ šálky paradajkového pretlaku
  • ½ šálky stonkový zeler
  • 5 PL strúhaný syr
  • 2 cibule
  • Olej, maslo, čerstvý zázvor, soľ, mleté korenie, cesnak, chilli


Postup:

Na oleji orestujete cibuľu. Pridáte uvarenú fazuľu, stonkový zeler, paradajkový pretlak soľ, koreniny a krátko podusíte. Pred dovarením pridáte cesnak, čerstvý zázvor, trochu masla a chilli podľa vlastnej chuti..


Postup na zemiaky:

Zemiaky umyjete a dáte aj so šupkou spariť do parného systému tak, aby bol sparený do polomäkka.

Ešte teplé zemiaky v strede po dĺžke prekrojte pridajte na vrch maslo a dajte na 10 minút zapiecť do rúry, alebo zo všetkých strán jemne opečte na panvici. Pri servírovaní zemiak jeme stlačte, aby sa roztvoril, trochu posolte a dajte ešte plátok masla. Do otvoru pridajte horúcu zmes chilli con fazuľa a dobre posypte syrom. Dobrú chuť!!!


Dobré rady od šéfkuchárky:

Fazuľu namočte min na 10 hod. Vodu vždy zlejte, fazuľu prepláchnite a varte v čistej vode. Takto pripravená fazuľa menej nafukuje. Zemiaky môžete mať pripravené aj dopredu. Pri správnom skladovaní vydržia v chladničke min 5 dní.

Z fazule pripravíte zdravé hlavné jedlá, ale i prílohy, ako napr: pyré, omáčky, polievky, šaláty, pomazánky i koláče.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk