Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Mäsité
  4. Plnená hokkaido tekvica

Plnená hokkaido tekvica

 

Potrebujeme:
2 hokkaido tekvice
450 g mletého mäsa 
hrsť umytých sušených hríbov
1 väčšiu cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky (napríkladTamari)
mleté čierne korenie
rozmarín
½ šálky bulguru ( alebo ryžu)
soľ
olej na opekanie
mozzarela a čedar

Postup:
Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a pridáme mleté mäso. Pridáme pretlačený cesnak, rozmarín, sójovú omáčku, korenie a orestujeme. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme hrsť hríbov, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na pomalom plameni. V druhom kastróli si pripravíme bulgur. 
Robíme ho ako ryžu – pol šálky bulguru prepláchneme vodou a orestujeme na rozpálenom oleji, zalejeme 1 ½ násobkom vody. Posolíme a varíme prikryté asi 10 minút. Keď je všetko hotové, zmiešame to spolu.
Tekvice prekrojíme na polovice, vydlabeme vnútro a naplníme mäsovo bulgurovou zmesou. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 – 30 minút (treba dávať pozor, aby bulgur nestvrdol). Nakoniec pridáme mozzarelu, plátok čedaru a necháme ešte 10 – 15 minút zapiecť. 😋😋😋
Mňam!

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk