Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. Tlakový hrniec
  3. Sklenená parná nadstavba 24 cm

Sklenená parná nadstavba 24 cm

Sklenená parná nadstavba 24 cm Je vhodná na všetky nami ponúkané nádoby s priemerom 24 cm, vrátane tlakového hrnca. Na dosiahnutie požadovaného výsled... celý popis
Dostupnosť
skladom
55 €
45,83 €
bez DPH
ks
Číslo produktu:ELPA24
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie

Sklenená parná nadstavba 24 cm

Je vhodná na všetky nami ponúkané nádoby s priemerom 24 cm, vrátane tlakového hrnca. Na dosiahnutie požadovaného výsledku ju používajte výlučne v kombinácii s pokrievkou ELBA24.

Varenie v pare je najšetrnejší spôsob ako variť ovocie, zeleninu, ryby alebo mäso bez pridávania soli a pritom i bez nutnosti dodávania vody a tuku. Týmto varením sa zachováva prirodzená chuť jedla, nemusí sa dosoľovať ( denná odporúčaná spotreba soli je cca 5g), pretože v mnohých potravinách je už soľ obsiahnutá. Ľudia s vysokým krvným tlakom by mali klásť najvyšší dôraz na množstvo prijatej soli a preto by mali redukovať jeho príjem. Skvelou alternatívou je dochucovanie čerstvými liečivými bylinkami.

Pri varení neprichádza potrava bezprostredne do styku s vriacou vodou, pretože je varená cirkulujúcou parou. Vlastná šťava potravín stúpa taktiež hore a koncentruje sa na pokrievke. Týmto obehom sú potraviny varené veľmi šetrne, pod bodom varu.

Chuť každého jedla je daná receptom, čerstvosťou potravín i spôsobom prípravy. Umenie spočíva v zachovaní všetkých hodnôt jedla. Nič nemôže viac spĺňať tieto požiadavky, ako varenie v pare.

Zároveň umožňuje prípravu rôznych jedál súčasne. Pri varení v pare sa zachováva prirodzená chuť jedál, ich štruktúra, aróma a farba. Naparovacie nádoby sa môžu naraz použiť až dve, kde do spodnej dávame vždy tuhšie suroviny( mäso) a do hornej jemnejšie suroviny ( zelenina, ryba, cestoviny). Zásadou je mať vždy v hrnci pod parákom dostatok tekutiny, z ktorej sa vytvára dostatok pari na varenie. 

Varenie v naparovacom sete je veľmi jednoduché.

Voda v hrnci, na ktorom je umiestnená naparovacia nádoba, musí stále vrieť a nesmie sa dotýkať potravín uložených v sklenom parnom systéme. Voda sa môže dochutiť rôznymi prísadami alebo aj napr. kosťou ( v prípade varenia polievky). Do sklenej nádoby neukladajte potraviny príliš tesne, aby bol zaistený optimálny prívod pary. Doba varenia je rôzna. Záleží na tom, či je jedlo v celku alebo v malých kúskoch. V prípade použitia dvoch naparovacích nádob, doba varenia v hornej je dlhšia ako v spodnej, preto dávajte do spodnej vždy väčšie kusy a potraviny s tuhšou konzistenciou.

Inšpirujte sa nápadmi z Archívu Dámskeho Klubu:  https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057/147138#236

Technické parametre

  • borosilikátové sklo
  • je vhodná na všetky nádoby Swiss Titan s priemerom 24 cm a na 7l-ový tlakový hrniec
  • vhodná do umývačky riadu
  • priemer 24 cm
  • objem 3 l
  • výrobca: AMT Gastroguss

 

Približné doby prípravy zelenín a ovocia v pare

Brokolica15-20 min
Cuketa15-20 min.
Fenikel15-20 min.
Hruška10-15 min.
Jablko10-15min.
Kaleráb20-25 min.
Karfiol15-20 min.
Kel25-30 min.
Kukurica55-60 min.
Mrkva20-25 min.
Paprika10-15 min.
Pór15-20 min.
Šampiňóny15-20 min.
Špargľa30-40 min.
Zelené struky25-35 min.
Zemiaky20-25 min.

Približné doby prípravy mäsa

Hovädzia údenina8-13 min.
Jahňací rezeň25-30 min.
Kurací rezeň25-30 min.
Morčací rezeň25-30 min.
Párky8-10 min.
Teľací rezeň30-35 min.

Približné doby prípravy rýb a morských plodov

Garnela15-20 min.
Kalamáre20-25 min.
Kapor15-18 min.
Langusta30-35 min.
Losos15-18 min.
Mušle30-35 min.
Pstruh18-25 min.
Tuniak25-30 min.
 

Môžeme Vám pomôcť?

0915394861 ( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk