Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
( Po-Štv 9-17, Pia 9 -12)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. RECEPTY
  3. Vegetariánske
  4. Štedrovečerná fazuľovo – kapustová polievka

Štedrovečerná fazuľovo – kapustová polievka

Suroviny: 6 porcií

  • 1 pohár - 0,7 dcl kvasená kapusta
  • 200g biela fazuľa
  • 250g sladkej smotany
  • 3 PL sušených hríbov
  • 1 strúhaný zemiak na zahustenie
  • Za hrsť nasekaných sušených sliviek
  • Olej, bobkový list, cibuľa, soľ, korenie, červena mletá paprika, biele víno


Postup:

Fazuľu si deň vopred namočíte, scedíte a varíte v čistej osolenej vode aj s bobkovým listom. Keď je fazuľa takmer uvarená, pridáte hríby, ktoré boli predtým namočené v bielom sparenom víne. Na oleji si speníte cibuľu pridáte trochu červenej papriky a vyžmýkanú kapustu, krátko opražíte podlejete 2dcl vody a varíte cca 15 minut. Keď je už fazuľa mäkká pridáte do nej udusenú kapustu, nasekané sušené slivky, smotanu, nastrúhaný zemiak na zahustenie a dochutíte. Dobrú chuť!!!


Dobré rady od šéfkuchárky Daniely:

Pred varením kapustu ochutnajte. Jej chuť bude základom pre naozaj chutnú polievku. Ja kapustu nepremývam, aj keď je veľmi kyslá, iba ju dobre vyžmýkam. Hríby namočím v bielom víne, ktoré som trochu nahriala. Pri varení kapustnice sa fantázii a chutiam medze nekladú.

Môžete do nej pridať: hladké halušky, smotanu, paradajkový pretlak, uvarené zemiaky, sušené slivky, čerstvé alebo sušené jablká, hrušky, ale i údenú rybu, šošovicu, fazuľu, krúpy, ryžu, orechy i zázvor.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Kde nás nájdete

Janka Kráľa 43/6

936 01 Šahy

prev.doba: PO-ŠTV od 9:00 -17:00, PIA 9:00 - 12:00

telefón: 0915 394 861

e-mail: info@egoline.sk

 

HĽADAJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH
Logo
2021 © Egoline Všetky práva vyhradené
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk