- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Zemiaková knedľa
Suroviny:
0,5 kg zemiakov uvarených v šupke v pare
1 vajíčko
200-250 g detskej krupice
1ČL soli
½ PL solamilu
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke v pare cca. 15 minút ( záleží od druhu a veľkosti zemiakov). Necháme ich dôkladne vychladnúť ( najlepšie je, ak si ich uvaríme predošlý večer).
Ošúpané zemiaky si nastrúhame v kuchynskom robote Magimix na strúhadle do strednej nádoby.
Do veľkej nádoby Magimix vložíme pracovný nôž a presypeme do nej nastrúhané zemiaky, ku ktorým pridáme všetky potrebné ingrediencie a miesime len pár sekúnd, aby cesto nezmazľavelo.
Cesto si vyklopíme na pomúčenú podložku a ručne vyformujeme na 2 rovnako veľké knedle. Medzitým si dáme zovrieť vodu. Ideálny je k tomu hranatý kastról.
Do vriacej vody si vložíme knedle a nádobu prikryjeme pokrievkou s uzatvoreným ventilom.
Občas si knedle pootáčame, aby sa rovnomerne uvarili.
Knedle varíme 15 minút a potom ich opatrne vyberieme na tanier.
Ak hľadáte alternatívu pre celiatikov, tak detskú krupicu vymeňte za kukuričnú krupicu a múku za kukuričnú múku.
Dobrú chuť!