- Štítky blogu
- #vegetarianskerecepty
- #bezlepkove
- múčniky
- #veganskerecepty
- mäsité
- prílohy
- #bezrury
- #peceniebezrury
- bezlepkove
- #bezlepkoverecepty
- #cerstvestavy
- veganskerecepty
- #bezlaktozove
- #domace
- #bezpecenia
- bezlaktózová
- #mletiemasa
- #domacichlieb
- z čerstvého pečiva
- bez tuku
- jedlá vo woku
- mandľové mlieko
- domáce
- bezlaktózy
- bezcukru
- #rizoto
- #bezlepkové
- #spenatoverizoto
- zmrzlina
- #ovocnedobroty
- #peceny salat
- #domacamajonezabezvajicka
- #zdravamajoneza
- #domacihamburger
- #bezmukyacukru
- cestoviny
Môžeme Vám pomôcť?
Zemiakový šalát s allioli majonézou
Suroviny: 4 porcie
- 4 ks zemiakov – sparených na pare
- Domáca majonéza s cesnakom
- Soľ, korenie, petržlenová vňať
Domáca bezvaječná majonéza:
1 diel mlieka, 2 diely slnečnicového oleja, 1 KL horčice, ½ citróna, cesnak, soľ, korenie podľa chuti.
Všetko spolu vymixujete ponorným mixérom do hustej hmoty.
Postup:
Zemiaky sparíte na pare, necháte vychladnúť očistíte od šupky a nakrájate na kocky. Pridáte soľ, korenie, majonézu, petržlenovú vňať. Všetko spolu zmiešate a podávate, ako prílohu alebo aj samostatne, ako predjedlo. Dobrú chuť!!!
Dobré rady od šéfkuchárky Daniely:
Pečený cesnak je jemnejší a šetrnejší k nášmu žalúdku, ako čerstvý. Komu čerstvý cesnak nerobí problém kľudne ho môže do majonézy použiť. Chuť majonézy bude výraznejšia.
Takto pripravená majonéza je oveľa chutnejšia, ľahšia ale i zdravšia.