Už vás nudia klasické rezne? Vyskúšajte našu alternatívu na chutné a svieže kuracie rezne, ktoré potešia ako v zime, tak aj v lete k studeným šalátom. Napriek tomu, že vo videu sa mäso pečie v rúre, odporúčam piecť mäso v diamantovom kastróly pod pokrievkou s otvoreným ventilom na sporáku cca.10-15 minút. Mäso je rovnako chrumkavé, ale pripravené za oveľa kratší čas a menej energie.
VYSKÚŠAJTE !!!

Suroviny:
kuracie prsné rezne ( množstvo si určíte podľa potreby)
strúhanka ( odporúčam ju pripraviť z čerstvého pečiva a hneď počas mletia k nej prihodiť aj strúčik cesnaku, ktorý bude tiež dokonale spracovaný vďaka Ronic-u)
citrónové korenie ( ak nemáte, postačí pomiešať mleté čierne korenie, kurkumu a sušenú citr.kôru)
nastrúhaná čertvá citrónová kôra
petržlen
soľ
šťava z citróna
roztopené maslo
olej na potretie plechu

Postup:
Umyté a osušené mäso obalíme najskôr v zmesi z citrónovej šťavy a roztopeného masla a potom v zmesi zo strúhanky a zvyšných ingrediencií.
Obalené mäso poukladáme na olejom potretý plech ( bez papiera na pečenie) a pečieme v predhriatej rúre na 200°C 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 15-20 minút.

Dobrú chuť !

Recenzie