AVOKÁDO NAJLEPŠIE PRE VAŠE ZDRAVIE
Namiesto margarínu alebo masla môžete použiť nátierku z čerstvého zrelého avokáda, ktoré je vynikajúce na slano ale aj na sladko .
Teraz Vám ponúkame inšpiráciu na slano. Budete potrebovať:
2 ks zrelých avokado (s hnedou šupkou!)
2 PL olivového oleja
Šťava z 1/2 citróna
1 ks stredne veľkej paradajky
1 ks menšej cibule
1-2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie, horčica
Najskôr si očistím zrelé avokádo, ktoré si potom roztlačím pomocou vidličky. Primiešam doň olivový olej, šťavu z citróna, roztlačený cesnak a nakoniec na drobné kocky nakrájanú cibuľu a paradajku. Už len dochutím soľou, horčicou, prípadne korením. Podávať ho môžeme ako na chlebík, tak aj na teplé hrianky.
Vedeli ste, že avokádo je také jedlo, ktoré ako prvé môžete podávať svojim bábätkám?