Je to recept, ktorý vám dáva voľnosť, pretože v ňom môžete obmieňať použitú zeleninu podľa potreby a vkusu.

Ingrediencie:
8 kusov väčších zemiakov
25 dkg tvrdého syra (eidam)
2 menšie cukety
1 konzerva červenej fazule
1 konzerva kukurice
1 veľká cibuľa
paradajkový pretlak alebo kečup na dochutenie
4 kusy väčších šampiňónov
mletá červená paprika
soľ a čierne korenie
čerstvá alebo sušená majoránka
olej

Príprava:
Umyté zemiaky zarežeme (viď. obrázok). Vložíme na plech. Polejeme olejom a pečieme v rúre do zmäknutia. Potom zárezy vyplníme plátkami syra a vložíme späť do rúry, aby sa nám syr zapiekol.

Kým sa nám zemiaky pečú v rúre, zatiaľ si pripravíme zeleninovú zmes. Na opraženú cibuľu pridáme na kocky nakrájané cukety a hríby. Opražíme ich a následne posypeme mletou červenou paprikou. Pridáme fazuľu a kukuricu a pod pokrievkou necháme trocha podusiť. Nezabudnime na dochutenie soľou, čiernym korením a majoránkou. Na koniec pridáme kečup alebo paradajkový pretlak, aby sme mali dostatok šťavy.
Keď sa nám zemiaky upiekli, nalejeme na ne uvarenú zeleninovú zmes, na vrch nastrúhame syr a celé vložíme do rúry na zapečenie. Pečieme na 180-200 °C cca. 5-10 minút.

Dobrú chuť!

Recenzie