KAPUSTA A LA BOLOGNESE 🎃🕷️🕸️

Suroviny:
1 ks hlávkovej kapusty
0,5 kg mletého mäsa ( bravčové )
3 ks šťavnatých paradajok
1 ks väčšej cibule
2 strúčiky cesnaku
4-5 lístkov čerstvej bazalky
1 ČL tymianu
Cukor, soľ, čierne mleté korenie
Olej

Postup: 
V kastróly alebo vo woku na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme k nej mleté mäso, pretlačený cesnak a ochutíme soľou, korením a tymianom.
Kým sa nám mäso praží, zatiaľ si nakrájame paradajky a bazalku na drobno.
Ak sa nám už mäso dostatočne opražilo, pridáme paradajky, bazalku a dochutíme cukrom. Pridáme toľko vody, aby bola zmes zakrytá vodou. Pod pokrievkou necháme variť.
Zatiaľ si nakrájame kapustu, ktorú potom tiež pridáme do zmesi, s ktorou povaríme cca.15 minút. Ak je už kapusta zmäknutá, podľa potreby ešte dochutíme.
Vynikajúco chutí samostatne ale aj s hnedou ryžou! 🍚🥣

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:
Facebook: https://www.facebook.com/Egoline-SK-212723435565249/
Instagram: https://www.instagram.com/egolinesk/
webová stránka: https://www.egoline.sk/

Recenzie