Krkovička na kyslej kapuste

Suroviny:
1 kg krkovičky
1 kg kyslej kapusty
30 dkg údenej slaniny
3-4 ks bobkového listu
1 veľká cibuľa
Soľ, čierne mleté korenie

Odporúčame použiť náš hranatý kastról, ktorý ako na sporáku, tak aj v rúre perfektne obstojí! 🍲🥘💎

Postup:
Nakrájam slaninu na plátky, ktoré po okraji narežem a upečiem.
Krkovičku nakrájam na 1 cm hrubé plátky, osolím a okorením a sprudka opečiem z oboch strán na masti vypečenej zo slaniny. Potom mäso uložím bokom.
Nakoniec v masti upečiem zľahka na plátky nakrájanú cibuľu, na ktorú potom uložím kapustu, ktorú okorením bobkovým listom. Ak sa mi kapusta trocha sparila, uložím na ňu plátky mäsa a na mäso plátky slaniny. Prikryjem pokrievkou a dám zapiecť do rúry. Pri 220 °C pečiem 1 hodinu.👨‍🍳👩‍🍳♨️ Po upečení odoberiem pokrievku a nechám dopiecť 5-10 minút.
Obrovskou výhodou je, že na prípravu tohto kompletného receptu vám postačí len jeden kastról.👏👏👏
Podávať môžete napr. so zemiakmi alebo aj ryžou.

Dobrú chuť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:
Facebook: https://www.facebook.com/Egoline-SK-212723435565249/
Instagram: https://www.instagram.com/egolinesk/
webová stránka: https://www.egoline.sk/

Recenzie