Už ste presýtení po sviatočnom menu mäsom a potrebovali by ste radšej niečo ľahšie?
Vyskúšajte náš recept. U nás sa osvedčil a chutil každému. Ak ho budete robiť v lete z čerstvej papriky, tak určite skráťte dobu pečenia!
Je to ďalší taký recept, ktorý sa Vám oplatí radšej pripraviť na sporáku, ako v rúre.

Suroviny na plnku:
1 cibuľa
1 cuketa
150 g šampiónov
½ hrnčeka ryže
Soľ, čierne mleté korenie, majoránka, bazalka, šalvia

Suroviny k syrovej posýpke:
200 g balkánskeho syra
100 g parmezánu
Čerstvé bylinky( petržlenová vňať, pažítka, oregáno)

3-4 veľké papriky
Olej

Postup:
V kuchynskom robote Ronic si najskôr nakrájame všetky suroviny potrebné do plnky. Potom si na diamantovej panvičke rozohrejeme trocha oleja a opečieme cibuľu, na ktorú potom nasypeme hríby. Osolíme, okoreníme a 2-3 minúty pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom. Potom pridáme cuketu a dochutíme majoránkou, šalviou a bazalkou. Opäť necháme trocha pod pokrievkou opražiť.
Potom pridáme umytú ryžu, ktorú zalejeme ¾ šálkou vody a varíme pod pokrievkou na najslabšom stupni 5-8 minút. Po uvarení dochutíme soľou, prípadne korením.
V miske si zmiešame rozdrvený balkánsky syr s parmezánom a nasekanými čerstvými bylinkami.
Pripravíme si aj papriky, ktoré prekrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Naplníme ich uvarenou zmesou a posypeme syrovou zmesou.
Rozohrejeme trocha oleja v hranatom diamantovom kastróly a poukladáme doň naplnené papriky. Podlejeme trochou vody a pečieme pod pokrievkou na polovičnom stupni 25-30 minút, resp. do upečenia paprík.

Dobrú chuť !

----------------------------------------­----------------------------------------
Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:

Facebook: https://sk-sk.facebook.com/Egoline-SK...
Instagram: https://www.instagram.com/egolinesk/
webová stránka: https://www.egoline.sk/

Recenzie