Dajte aj Vy červenej paprike „zelenú“!
Vyskúšali ste už mnoho druhov šalátov, ale o tomto ste ešte nepočuli? Tak ho odporúčame vyskúšať, pretože je fantastický! Úžasne chutí k pečenému mäsu.

Potrebujete:
5 ks pekných veľkých a zrelých paprík
Píniové oriešky
Olivový olej ( toľko, aby zálievka zakryla papriky)
Ocot 2-3 PL
Med 1 PL
Soľ 1 ČL
Postup:
Umyté a osušené papriky upečieme na hranatom kastróly pod pokrievkou s uzavretým ventilom na sporáku. Podlejeme ich trochou vody a pečieme na maximálnom stupni.
Pečieme cca. 15 minút. Počas pečenia ich pootáčame z každej strany. Ak sú už dobre upečené a zmäknuté, vyberieme ich a vložíme do sáčka, v ktorom ich necháme vychladnúť.
Zatiaľ si opražíme píniové oriešky na suchej panvičke. Dávame pozor, aby sa nespálili, preto ich pečieme na polovičnom stupni.
Vychladnuté papriky vyberieme zo sáčka a odstránime z nich šupku, ktorá ide vďaka tomuto postupu veľmi ľahko dolu. Ošúpané papriky preložíme do misy a zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme z octu, medu, olivového oleja a soli. Olej do zálievky nešanujte, pretože vďaka nemu sa Vám dokážu zúžitkovať blahodárne minerály obsiahnuté v paprike.
Na koniec šalát posypeme opraženými orieškami a necháme odstáť aspoň 2-3 hodiny. Najlepšie ½ dňa.
Vynikajúco chutí k pečenému!

---------------------------------------­----------------------------------------
Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:

Facebook: https://www.facebook.com/skvelevideor...
Instagram: https://www.instagram.com/egolinesk/
webová stránka: https://www.egoline.sk/

Recenzie