Máte málo času na varenie? Tak tento recept je pre vás ako stvorený.
Je to recept, ktorý ešte nikdy nesklamal. Je hotový za 20 minút, takže kedykoľvek sa dá pripraviť a kombinácia chutí sladkého marhuľového lekváru s čili vynikajúco ladí.
Surovina:
0,5 kg morčacích pŕs nakrájaných na tenké a dlhé pásiky
2 PL marhuľového lekváru
2 PL kečupu
1 čl soli
1 čl mletého čierneho korenia
Čili podľa chuti
1PL oleja
100 g sterilizovanej fazule
200 g sterilizovanej kukurice
½ fľaše zavareného leča
Petržlenová vňať

Postup:
Najskôr si rozohrejeme olej vo woku a vložíme doň nakrájané mäso. 5 minút ho pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom na maximálnom stupni. Potom mäso osolíme a okoreníme a pečieme ďalších 5 minút bez pokrievky, až kým za neodparí šťava. Potom pridáme lekvár a mäso pečieme až do skaramelizovania. Potom pridáme postupne všetky ostatné ingrediencie: kečup, lečo, fazuľu, kukuricu a čili. Aby sa nám chute spojili, varíme ešte pod pokrievkou 5 minút.
Azu pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujeme s hranolkami alebo ryžou.
Dobrú chuť!
---------------------------------------­----------------------------------------
Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:

Facebook: https://www.facebook.com/skvelevideor...
Instagram: https://www.instagram.com/egolinesk/
webová stránka: https://www.egoline.sk/

Recenzie