Ešte ste nepiekli kura na sporáku? Tak už je načase to vyskúšať. Vďaka diamantovému kastrólu ho upečiete krásne do chrumkava. Chrumkavé sa neprilepí a nebudete ho musieť ani zoškrabúvať. Pozrite sa, ako krásne dokážete na sporáku upiecť kožu kurčaťa.

Suroviny:- záleží od veľkosti nádoby
4 kuracie stehná celé
4 krídielka ( ak sa zmestia do kastróla)
1 ČL mleté čierne korenie
Šťava z ½ citróna
4 zemiaky so šupkou

Na bylinkové maslo potrebujete:
20 dkg masla
3 strúčiky cesnaku
1 PL soli
1 ČL kurkumy
1PL sušenej šalvie
1 vetvička čerstvého tymiánu

Postup:
V Ronicu si za pár sekúnd pripravíme bylinkové maslo. Najskôr si nasekáme cesnak a potom pridáme aj ostatné ingrediencie, maslo, soľ, kurkumu, šalviu a tymián.
Pod kožu umytých a osušených kuracích stehien pomocou lyžičky vtláčame bylinkové maslo. Krídielka ním potrieme a vložíme ich do kastróla a pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom na polovičnom stupni cca.15 minút z jednej a 15.minút z druhej strany. Po otočení mäsa po prvých 15-tich minútach pridáme umyté a rozštvrtené zemiaky, ktoré tiež potrieme maslom a ďalej pečieme pod pokrievkou.
Po upečení si pripravíme polevu na mäso pomiešaním scedeného výpeku s citrónovou šťavou.
Mäso je vďaka maslu fantasticky mäkučké a lahodné.
Dobrú chuť!
---------------------------------------­----------------------------------------
Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:

Facebook: https://www.facebook.com/skvelevideor...
Instagram: https://www.instagram.com/egolinesk/
webová stránka: https://www.egoline.sk/

Recenzie