Citrónovo - tvarohová torta s medovkou

Potrebujeme:

8 dkg masla

12-13 dkg piškót

1 balík pudingu citrónovej chuti

25 dkg tvarohu

Šťava z jedného citróna alebo limetky

10 dkg cukru

1 vanilkový cukor

2-3 vetvičky medovky

4 dl smotany na šľahanie

2 limetky

2 čl želatiny

 

Postup:

Do kuchynského robota Magimix si nasypeme piškóty a pomocou noža ich rozdrvíme. Pridáme rozpustené a vychladnuté maslo a vytvoríme z nich cesto, ktoré potom vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto pekne vyhladíme rukami a vložíme do chladničky.

Pudingový prášok vymiešame v 2,5 dl studenej vody, privedieme do varu a ustavičným miešaním necháme vychladnúť.

Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou a so šťavou z jedného citróna. Potom ho opatrne primiešavame do pudingu.

Želatinu rozpustíme v 1 dcl vriacej vody a po vychladnutí ju tiež pridáme do krému.

Listy medovky nakrájame na tenké plátky.

Zo 4 dcl smotany vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix pomocou šľahacej metly a redikcie hustú penu. Odložíme ¼ a do ¾ peny vmiešame nakrájanú medovku a penu tiež vmiešame do krému.

Hotovú zmes natrieme na vychladenú a stuhnutú piškótu a vložíme späť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Odloženú šľahačku ako aj limetky a listy medovky použijeme na zdobenie torty. ( Ja som mala po ruke kiwi, tak som ho použila.)

 

Recenzie