Aj Vám sa občas stane, že neviete čo s drobnými zemiakmi? Prinášame Vám skvelý tip, ako ich pripraviť na plnohodnotnú večeru či obed.
Suroviny:
1 kg drobných nových zemiakov
150 g oravskej slaniny
1 paprika
1-2 paradajky
2-3 menšie fialové cibule
4 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenia
Čerstvé bylinky ( šalvia, rozmarín)
1 PL bylinkového masla
Zväzok petržlenovej vňate

Postup:
Na rozohriaty diamantový hranatý kastról poukladáme oravskú slaninu a vypečieme z oboch strán. Na vypečený tuk zo slaniny nasypeme umyté zemiaky, ku ktorým pridáme rozštvrtené cibule, nahrubo nakrájaný cesnak, vetvičku rozmarínu a šalvie a celé osolíme a okoreníme.
Prikryjeme pokrievkou s uzavretým ventilom a pečieme 5 minút. Potom ešte pridáme nakrájanú papriku, paradajky a dochutíme bylinkovým maslom. Pečieme ešte ďalších 15 minút. Ak sú zemiaky hotové, vyberieme zvädnuté vetvičky a zemiaky posypeme nadrobno nakrájaným petržlenom.
Podávame ich so slaninkou a domácou majonézou.
Recepty na bylinkové maslo a majonézu nájdete tu: https://youtu.be/Cu0Ubc4S4QA, 
https://youtu.be/KPzgQ--qHUk, 
------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ak sa Vám naše video recepty páčia, tak sa prihláste k ich odberu, aby ani jeden neunikol Vašej pozornosti https://www.youtube.com/channel/UCSck...

KAŽDÝ TÝŽDEŇ NOVÝ RECEPT!!!

Recenzie