(Ne)obyčajný - Fazuľový guláš
Suroviny: 4 porcie

  • 2 šálky veľkej hnedej fazule
  • 1 šálka veľkej bielej fazule
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • ½ šálky stonkového zeleru
  • ½ šálky mix papriky
  • ½ šálky hŕstky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 zemiak
  • 1 veľká cibuľa
  • Cesnak, soľ, čerstvomleté korenie, kurkuma, chilli papričky, červená paprika mletá, olej, petržlenová vňať.
Postup:

Fazuľu deň vopred namočíte. Vodu zlejte, fazuľu prepláchnite, nalejte čistú vodu a uvarte do polomäkka. Na oleji spente cibuľu, pridajte na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky, hŕstku ľahko poprášte mletou paprikou, kurkumou, krátko opražte podlejte trochou vody a 10 minút povarte. Následne do fazule pridajte zeleninu posolte a okorente. Duste, kým všetky suroviny zmäknú. Na záver dochutíte, paradajkovým pretlakom, mix paprikou, chilli papričkami, cesnakom, krátko nechajte prevrieť a je hotovo. Podávjte s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť!!!


Dobré rady od šéfkuchárky:

Aj pre tento guláš platí, že je chutnejší, keď sa varí vonku v kotlíku. Fazuľa obsahuje veľa bielkovín, takže mäso vám vôbec nebude chýbať. Ale kto chce, môže pridať kúsok údenej klobásky. V prípade, že potrebujete guľáš zahustiť, odoberte jednu, alebo dve naberačky guľášu, romixujte v robote a vráte späť . Nechajte ešte prevrieť a môžete podávať.

Recenzie