Pečený zemiak s chilli con fazuľa
Suroviny: 2 porcie

  • 2 ks veľký zemiak
  • 2 šálky varenej hnedej fazule
  • ½ šálky paradajkového pretlaku
  • ½ šálky stonkový zeler
  • 5 PL strúhaný syr
  • 2 cibule
  • Olej, maslo, čerstvý zázvor, soľ, mleté korenie, cesnak, chilli

Postup:

Na oleji orestujete cibuľu. Pridáte uvarenú fazuľu, stonkový zeler, paradajkový pretlak soľ, koreniny a krátko podusíte. Pred dovarením pridáte cesnak, čerstvý zázvor, trochu masla a chilli podľa vlastnej chuti..


Postup na zemiaky:

Zemiaky umyjete a dáte aj so šupkou spariť do parného systému tak, aby bol sparený do polomäkka.

Ešte teplé zemiaky v strede po dĺžke prekrojte pridajte na vrch maslo a dajte na 10 minút zapiecť do rúry, alebo zo všetkých strán jemne opečte na panvici. Pri servírovaní zemiak jeme stlačte, aby sa roztvoril, trochu posolte a dajte ešte plátok masla. Do otvoru pridajte horúcu zmes chilli con fazuľa a dobre posypte syrom. Dobrú chuť!!!


Dobré rady od šéfkuchárky:

Fazuľu namočte min na 10 hod. Vodu vždy zlejte, fazuľu prepláchnite a varte v čistej vode. Takto pripravená fazuľa menej nafukuje. Zemiaky môžete mať pripravené aj dopredu. Pri správnom skladovaní vydržia v chladničke min 5 dní.

Z fazule pripravíte zdravé hlavné jedlá, ale i prílohy, ako napr: pyré, omáčky, polievky, šaláty, pomazánky i koláče.

Recenzie