Fazuľová tortička -  Čoko – Višňa
Suroviny: 8 -10 porcii

  • 420g hnedá veľká fazuľa - uvarená
  • 3 PL kakaový prášok, nesladený
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 1 PL nemletého maku
  • 2 PL nasekanej horkej čokolády
  • 3 PL scedených višní
  • ¼ šálky maslového oleja
  • ¼ KL škorice
  • 3 celé vajcia
  • 5 PL medu
  • Štipka soli

Postup:

Všetky suroviny okrem nasekanej horkej čokolády a višní si dáte do robota a mixujete do hladka.

Vylejte do vymastenej tortovej formy. Do zmesi popúšťajte kúsky čokolády a višní, (pokojne zmes vylejte aj do menšieho plechu, alebo do špeciálneho hrnca na pečenie ) . Ak pečiete v rúre treba ju predhriať na 190 stupňov a piecť cca 50 minút. Ja som piekla v hrnci na sporáku 40 minút.

Nechajte vychladnúť, ozdobte podľa vlastnej vôle a môžete podávať. Dobrú chuť!!!


Dobré rady od šéfkuchárky:

Fazuľa obsahuje značné množstvo železa, vápnika, draslíka, stopových prvkov. Mangán dôležitý pre zdravý rast vlasov, či molybdén ovplyvňujúci látkovú premenu. Taktiež vitamín C a rôznych vitamínov skupiny B. Vďaka vysokému obsahu kyseliny nukleínovej, výdatne pomáha bunkám pri regenerácii, podporuje omladzovanie organizmu. Torta je vhodná aj pre bezlepkových stravníkov.

Milé dámy túto tortičku si môžete pokojne vychutnávať bez výčitiek a pritom budete mladnúť..

Recenzie