Fazuľovo – zelerová  nárierka
Suroviny:

  • 300 g hnedej alebo bielej fazule
  • ¼ šálky stonkového zeleru
  • 1 malá červená cibuľa
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • Olej. soľ, čerstvo mleté korenie, oregano


Postup:
Namočenú fazuľu scedíme a v čistej osolenej vode uvaríme domäkka. Cibuľu nasekáme na drobno, speníme na oleji, pridáme nasekaný stonký zeler a krátko opražíme.Vychladnutú fazuľu i  zeler do hladka rozmixujeme v robote. Vložíme do misky pridáme paradajkový pretlak biely jogurt soľ, korenie a oregano. Zmes musí byť hustá a preto jogurt i pretlak pridávame postupne. Všetko dobre premiešame, necháme odstáť, aby sa chute prepojili.  Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pertžlenovou vňaťou, alebo mladou cibuľkou. Podávame na opečenej hrianke. Dobrú chuť!!

Recenzie