Prinášame vám fantastický recept pre wok.
Ide o recept, ktorý podľa potreby môžete pripraviť vo viacerých variáciách. NEBOJTE SA EXPERIMENTOVAŤ !
S kvalitnými pomocníkmi nič nepokazíte.

SUROVINY
Na marinádu:
1/2 šálky cmaru ( ak nemáte, tak 1/2 šálky mlieka so šťavou z 1/2 citróna)
2PL sójovej omáćky
ananásová šťava z jednej plechovky

Na omáčku:
2 PL sójovej omáčky
1/4 šálky balsamikového octu
2 PL hnedého cukru
2 PL medu
ananásová šťava z jednej plechovky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL soli
1 PL kukuričného škrobu

Na obalenie mäsa:
1/2 šálky múky ( môže byť aj bezlepková, napr. ryžová)
1/4 ČL soli
1/2 ČL zázvoru
1 ČL sušeného cesnaku ( alebo 3 strúčiky prelisovaného cesnaku )
1 ČL sušenej cibule ( alebo 1 cibuľa nadrobno nakrájaná)
1/4 ČL mletého čierneho korenia

1/2 kg kuracích pŕs nakrájaných na väčšie kocky
1PL masla
1/4 šálky cukru
1/2 ČL škorice
1 šálka kešu

olej
1 cibuľa nakrájaná na kocky
2 mrkvy nakrájané na jemné pásiky
1 červená kápia paprika nakrájaná na pásiky
1 šálka zeleného hrášku so šupkou
2 plechovky na kocky nakrájaného ananásu

Postup:
Najskôr si pripravíme marinádu z potrebných ingrediencií a na pár hodín v nej necháme mäso uložené. ( Najlepšie, ak máte vákuovú dózu, ktorá vám tento proces urýchli na pár minút).

Potom si na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a škoricu, necháme skaramelizovať a na koniec prisypeme kešu, ktoré jemne opražíme.

Potom si pripravíme omáčku. Všetky potrebné suroviny zmiešame v jednej miske.

V druhej miske si zmiešame suroviny potrebné na obaľovanie mäsa. A postupne obalíme všetky namarinované kocky, ktoré potom sprudka na horúcom oleji opečieme do zlata a preložíme mimo woku.

Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu, papriku a podlejeme pripravenou omáčkou.
Vrátime opečené mäso, pridáme hrášok, ananás a dobre všetko premiešame. Cca 10 minút ešte spolu všetko podusíme.
Na koniec podávame posypané opečenými kešu orieškami.
Dobrú chuť!

Recenzie