Miesenie cesta nebolo nikdy také jednoduché ako s naším kuchynským robotom Ronic 4000.
Cesto máte vymiesené za neuveriteľných 30 sekúnd!
Naraz dokážete vymiesiť až 1 kg cesta, čo Vám postačí na 1 chlieb alebo 6 koláčov.
Práve miesenie cesta je úkon, pri ktorom zistíte skutočnú silu a výkon motora.

Recept na domáci chlebík

Suroviny:
500 g špaldová múka celozrnná
500 g hladká múka polosvetlá
2 ČL soľ
42 g droždia
500 ml letnej vody
1 ČL celá rasca
1 ČL slnečnicové semiačka
1 ČL ľanové semiačka
2 PL octu
štipka cukru

Postup:
Pripravíme si kvások: droždie , 4PL letnej vody, štipku cukru premiešame a necháme vykysnúť. Múku si preosejeme.
Všetky suché suroviny vložíme do Ronicu a nožom pár sekúnd mixujeme. Za chodu robota pridávame cez otvor na veku tekuté suroviny. Za necelú minútku vypracujeme vláčne cesto. Robot vypneme a vyberieme cesto, ktoré necháme nakysnúť a aspoň 2 x preložíme, ako lístkové cesto ( 2 x po 10 minútach). Keď cesto dobre nakysne, vypracujeme z neho bochník, potrieme vodou urobíme 3 ryhy. Cesto necháme ešte 15 min. vykysnúť. Pečieme v predhriatej rúre na 250 stupňov 20 minút. Potom znovu potrieme vodou, znížime teplotu na 180 a pečieme ešte 45 minút. Po upečení znovu potrieme vodou. Pekáč Swiss Diamond je nelepivý, nie je nutné ho potierať a ani dávať pečiaci papier.
Jedna dobrá rada: Upečený chlebík položíme krížom cez pekáč, aby sa nesparil a necháme vychladnúť. Dobrú chuť !!!!

Poznámka: pri výrobe cesta do misy najskôr vždy vkladáme suché ingrediencie a až potom pridávame postupne tekuté.

Recenzie