RONIC je značka charakterizujúca jednoduchého a rýchleho kuchynského pomocníka, ktorý Vám uľahčí varenie a pečenie. Je to značka prvotriednej kvality, ktorú oceňuje na Slovensku niekoľko stoviek tisíc domácností. Kuchynský robot RONIC, za Vás spraví ťažké a časovo náročné práce ľahko a behom niekoľkých sekúnd. Nie nadarmo sa RONICu vraví „sekundový prístroj“. Vďaka RONICu budete mať viac času nielen pre Vašu rodinu, ale aj pre seba. RONIC je kuchynský robot, ktorý toho dokáže viac, než ostatné a pritom nepotrebuje plnú debnu ďalších príslušenstiev, navyše je veľmi spoľahlivý (skutočne Vám vydrží mnoho rokov – opýtajte sa niekoho, kto ho má doma), je multifunkčný pre svoje kompaktné rozmery a minimum príslušenstva ho môžete mať umiestnený na kuchynskej linke, kde nezaberá veľa miesta a je okamžite, bez dlhého zostavovania pripravený k použitiu.
Čím je RONIC výnimočný?


Čo môže byť tak zvláštneho na kuchynskom robote? Všetky roboty predsa sekajú, šľahajú, mixujú, skrátka spracovávajú potraviny! Máte pravdu. Existujú však podstatné rozdiely! Základné znaky, ktoré podstatne rozhodujú o rozmanitosti možného používania, životnosti prístroja a kvalite spracovaných výsledkov! Preto nie je kuchynský robot ako kuchynský robot! RONIC je chránený niekoľkými svetovými patentmi, ktoré z neho robia úplne výnimočný stroj.
Tri svetové patenty – to je tá jedinečnosť a výnimočnosť RONICu!!! To je to, čo nemá žiadny iný kuchynský robot.
Pozrime sa teda bližšie na to, čo robí RONIC najúspešnejším a najznámejším kuchynským robotom na svete:

Naklonená základňa – zaručuje spracovanie i minimálneho množstva surovín. Spracovávané suroviny majú vďaka naklonenej mise neustále tendenciu sa zhromažďovať na najnižšom mieste misy.

Kónický tvar dna misy – spolu s naklonenou základňou zaručí, že spracovávaná surovina bude vždy usadená na najnižšom mieste misy. Tvar dna presne kopíruje aj nôž, čím je zaistené, že spracovávaná surovina je tak neustále v priamom kontakte s nožom. Preto sú suroviny spracovávané v RONICu dokonale rozomleté a pomiešané.

Nôž má 3 roviny rezu, ktoré sa aj vzájomne prekrývajú. Je tvarovaný ako lopatka vrtule, čím je zaistené, že okrem točivého pohybu, nôž nadhadzuje spracovávanú surovinu taktiež smerom nahor, proti vodorovnej časti noža, ktorý surovinu opätovne presekne. Presne kopíruje kónický tvar dna misy. Toto všetko zaručuje, že nôž spracovávanú surovinu, ktorá sa zhromaždila na najnižšom mieste misy oddeľuje odo dna misy a nadhadzuje ju na svoju vlastnú čepeľ tvoriacu tri roviny rezu. V RONICu sa tak spracovávaná surovina pohybuje vždy dvoma smermi. Zároveň sa pohybuje okolo osi misy a zároveň sa pohybuje kolmo nahor a dolu, pozdĺž steny pracovnej misy, kde je preseknutá vodorovnou časťou noža.

Tieto tri patenty RONICu zaručujú dokonalé spracovanie surovín. V RONICu tak môžete bez problémov spracovať behom pol minúty aj 1 kg ťažkého cesta, ktoré je zároveň výborne premiesené a prichystané na kysnutie, ale taktiež 10dkg mäsa na karbonátok, alebo cesto na jednu knedľu.

Ovládanie RONICa je zároveň veľmi jednoduché a hlavne BEZPEČNÉ. Pre vylúčenie poranenia a pre záruku absolútne bezpečného prevádzkovania je RONIC vybavený dvojitým bezpečnostným istením. Jednak musí byť misa správne nasadená na motorovú jednotku a jednak musí byť riadne uzavretá vekom. Iba vtedy je možné uviesť motor robotu do prevádzky. RONIC je vybavený aj elektromagnetickou brzdou, ktorá dokáže prístroj okamžite zastaviť, pokiaľ sa potočí s vekom, alebo s celou misou.


Misa RONICa
Asi sa Vám už stalo, že miska zapácha jedlom, ktoré sa v nej naposledy pripravovalo. Chcete si na slávnostnú chvíľu našľahať šľahačku do kávy, ale nakoniec zo všetkého cítiť rybiu pomazánku, ktorú si pred chvíľou pripravil Váš manžel. To už sa nestane! Miska a veko nášho robotu RONIC sú vyrobené z hygienického a nárazuvzdorného macrolonu. Tento materiál neprenáša žiadne pachy, poradí si aj s vysokými teplotami, je odolný proti nárazom a úderom a umožňuje vďaka priehľadnosti stálu kontrolu výsledkov počas spracovania.

Kysnuté cesto do 30 sekúnd.
Cesto, ktoré Vám ručne trvalo 15 min., zvládne Ronic za 30 sekúnd a to bez Vašej námahy.

Malé množstvo čohokoľvek...
Pre roboty väčšinou nie je problém spracovať väčšie množstvo surovín, ale mnoho z nich si neporadí s malým množstvom. Surovina sa dostane pod nôž a točí sa nad ňou, ale nespracováva ju. RONIC je schopný zvládnuť i miniatúrne množstvo vďaka naklonenej mise a špeciálnemu tvaru noža. Napr.: lístok petržlenovej vňate, kúsok rožka na strúhanku, 10 dkg mäsa na karbonátok, cesto na jednu knedľu atď.

RONIC je unikátne multifunkčný. Behom chvíľky zvládne:
• sekanie, miešanie, mixovanie, hnietenie, šľahanie, mletie mäsa, strúhanie, krájanie, pasírovanie, mletie, drvenie;
• odšťavovanie štiav z celého ovocia;
• vďaka citrusovaču dokonale odšťaví citrusové plody;
• príprava chutných polievok;
• príprava zmrzlín, ciest, omáčok, detskej výživy, diétnych jedál, plnohodnotnej výživy a omnoho viac. Záleží len a len na vašej fantázii.

S RONICom sa vám práca v kuchyni stane radosťou.



Pozrite si prezentačné video a video manuál



Galéria obrázkov
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
Ronic4000
I love Ronic
I love Ronic
Ronic prezentačné video od Egoline
Ronic prezentačné video od Egoline

Časté otázky Ronic Original

  • Viem si namlieť s Ronicom mäso?

    Áno, v Ronic-u si môžete bez problémov spracovať behom pol minúty aj 1 kg mäsa, ale taktiež 10dkg mäsa na karbonátok. Na mletie mäsa odporúčame použiť pulzný chod, ktorým si viete odsledovať konzistenciu namletia. Pri karbonátkach odporúčame všetky ingrediencie vložiť naraz a takto máte karbonátky pripravené za pár sekúnd.
  • Ako si vymiesim cesto?

    V Ronic-u môžete bez problémov spracovať behom pol minúty až 1 kg cesta, ktoré je zároveň výborne premiesené a prichystané na kysnutie. Ronic je schopný zvládnuť i miniatúrne množstvo cesta vďaka naklonenej mise a špeciálnemu tvaru noža. Napr.: cesto na jednu knedľu atď.
    Cesto, ktoré Vám ručne trvalo 15 minút, zvládne Ronic za neuveriteľných 30 sekúnd a to bez Vašej námahy.
    Poznámka: pri výrobe cesta do misy najskôr vždy vkladáme suché ingrediencie a až potom pridávame postupne tekuté.
  • Prečo práve Ronic?

    Tri svetové patenty – to je tá jedinečnosť a výnimočnosť Ronic-u! Práve tieto tri patenty nemá žiadny iný kuchynský robot.
    Pozrime sa teda bližšie na to, čo robí Ronic najúspešnejším a najznámejším kuchynským robotom:
    1.: Naklonená základňa – zaručuje spracovanie i minimálneho množstva surovín. Spracovávané suroviny majú vďaka naklonenej mise neustále tendenciu sa zhromažďovať na najnižšom mieste misy.
    2.: Kónický tvar dna misy – spolu s naklonenou základňou zaručí, že spracovávaná surovina bude vždy usadená na najnižšom mieste misy. Tvar dna presne kopíruje aj nôž, čím je zaistené, že spracovávaná surovina je tak neustále v priamom kontakte s nožom. Preto sú spracovávané suroviny v Ronic-u dokonale rozomleté a pomiešané.
    3.: Nôž má 3 roviny rezu, ktoré sa aj vzájomne prekrývajú. Je tvarovaný ako lopatka vrtule, čím je zaistené, že okrem točivého pohybu, nôž nadhadzuje spracovávanú surovinu taktiež smerom nahor, proti vodorovnej časti noža, ktorý surovinu opätovne presekne. Nôž presne kopíruje kónický tvar misy. Toto všetko zaručuje, dokonalé spracovanie surovín.
    Nie nadarmo sa o Ronic-u hovorí, že je sekundový prístroj.
  • Je dostatočne bezpečný?

    Ovládanie Ronic-a je veľmi jednoduché a hlavne BEZPEČNÉ. Pre vylúčenie poranenia a pre záruku absolútne bezpečného prevádzkovania je Ronic vybavený dvojitým bezpečnostným istením. Jednak musí byť misa správne nasadená na motorovú jednotku a jednak musí byť riadne uzavretá vekom. Iba vtedy je možné uviesť kuchynský robot do prevádzky. Ronic je vybavený aj elektromagnetickou brzdou, ktorá dokáže prístroj okamžite zastaviť, pokiaľ sa potočí s vekom, alebo s celou misou.
  • Poradí si aj s parmezánom?

    Kvalitu kuchynských robotov mnohí posudzujú na základe toho, ako si poradia s tvrdými syrmi, preto je nám hrdosťou oznámiť, že Ronic bez problémov zvládne postrúhať aj ten najtvrdší parmezán.
  • Viem si v ňom pripraviť majonézu aj bez vajíčka?

    Áno, v kuchynskom robote Ronic bez problémov pripravíte domácu majonézu, dokonca aj zo sójového mlieka namiesto kravského, využitím šľahacieho zvonu. Pred použitím musí byť pracovná misa úplne suchá Na prípravu potrebujeme jednu kávovú šálku mlieka a dve šálky oleja, jednu PL horčice, soľ, korenie, jednu PL citrónovej šťavy. Pri príprave majonéz sa druhá dávka oleja prilieva pomaly. Preto nechajte v komínku veka založenú tlačku a olej vlejte priamo do nej. Na dne tlačky je malý otvor, ktorý umožní stály a pravidelný tok oleja.
    Poznámka: takto pripravené zdravé majonézy sa môžu dochutiť napríklad nastrúhaným syrom, chrenom, čili paprikou či cesnakom.
  • Dokáže mi nastrúhať čerstvé pečivo na strúhanku?

    Áno, stačí k tomu nasadiť univerzálny nôž a pustiť kuchynský robot na najvyššej rýchlosti. Takáto strúhanka je nadýchaná, voňavá a vďaka tomu, že nie je vysušená, pri vyprážaní nenasiakne do seba toľko oleja.
    Poznámka: pri strúhaní pridajte k pečivu strúčik cesnaku, zelerovú vňať, ľanové semienka alebo syr a takto môžete mať rezne pripravené na milión spôsobov. Dokonca ak obalíte syr v syrovej strúhanke, nikdy nevytečie.
  • Aké príslušenstvá si viem k nemu dokúpiť?

    K Ronicu je možné si dokúpiť odšťavovač a šľahacie metly.
  • Čo robiť, keď mi zastal a neviem ho spustiť?

    Ak robot pri spracovávaní surovín zastane a už sa nedá spustiť, ide o známky preťaženia. Jednou
    z možností keď môže dôjsť k preťaženiu, je použitie príliš veľkého množstva surovín, obzvlášť pri
    spracovávaní ťažkého cesta (chlebové, knedľové).
    Ďalšou chybou je príliš dlhá doba spracovávania surovín.
    Cesto stačí spracovať len veľmi krátko – 10 až 40 sekúnd.
    Riešenie: Ak došlo k spomínanému preťaženiu, bezpečnostná poistka motor vypla, aby sa predišlo spáleniu
    motora. V takomto prípade musíte počkať, kým motor úplne nevychladne (1-2 hodiny) a až potom ho opäť
    spustite. Musí však byť zapnutý hlavný zapínač (zadný gombík), správne nasadená misa a správne nasadené
    veko. Až keď sa rozsvieti zelená kontrolka, môžete spustiť motor.

Recenzie